Voucher Biënnale Venetië voor beeldend kunstenaars

DEADLINE – 2 november 2023

Ben je beeldend kunstenaar met internationale ambities? Wil je meer inzicht in het internationale beeldende kunstveld? En je internationale netwerk verbreden? Misschien kun je gebruik maken van de open oproep voor de Voucher Biënnale Venetië.

  • Organisatie

    Mondriaanfonds

  • Voor wie?

    Beeldend kunstenaars met een beroepspraktijk van ten minste één jaar. Bij de selectie wordt gestreefd naar een goede mix in leeftijd, achtergrond, gender en discipline.

  • Wat?

    De bijdrage is bedoeld om de internationale positie van beeldend kunstenaars uit Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk een impuls te geven door hun aanwezigheid op belangrijke internationale events te stimuleren. Het Mondriaan Fonds biedt beeldend kunstenaars zo de gelegenheid om inzicht te krijgen in het internationale beeldende kunstveld, hun eigen internationale netwerk te versterken en hen te ondersteunen bij hun internationale profilering. Voor de preview en opening (van 17 t/m 20 april) van de aanstaande Biënnale van Venetië in 2024 stelt het Mondriaan Fonds 40 reisvouchers en toegangskaarten ter beschikking.