Bewaar deze pagina

Sla op in favorieten
ClosePlease login

Voor je Buurt

  • Voor wie?

    Voor alle buurten in heel Nederland.

  • Keywords

    Matchmaking, leefbaarheid.

KENMERKEN
REGIO

Landelijk

DISCIPLINES

Sociaal cultureel (alle disciplines).

RECHTSVORM AANVRAGER

Stichting, Stichting zonder winstoogmerk, B.V., Particulier, ANBI stichting.

GEFINANCIERD DOOR

Privaat

ALGEMEEN
Doelstelling

“Voor je Buurt is expert op het gebied van crowdfunding voor lokale maatschappelijke en groene initiatieven. Voor je Buurt werkt samen met en adviseert lokale overheden, fondsen en bedrijven om crowdfunding op lokaal niveau succesvol in te zetten. Zo werken we samen aan sociale en groene buurten.”

Ondersteunde eerder

Stimuleren bewonersinitiatief

De gemeente Delft heeft een portal op het platform Crowdfunding Voor je Buurt. Delftse initiatieven krijgen begeleiding bij het starten van een crowdfundingcampagne en maken ze kans op een bijdrage aan hun campagne.

Brabanders voor Natuur

Brabanders voor Natuur is dé plek voor initiatieven die Noord-Brabant mooier, socialer, groener, en/of duurzamer maken.

Voor Apeldoorn

Voor Apeldoorn is er voor initiatieven die de gemeente Apeldoorn mooier, gezelliger, groener, socialer en/of leefbaarder maken.

Historie

Kennisland heeft Voor je Buurt in 2012 opgestart als pilotproject, samen met Netwerk Democratie en andere partners. Het platform ‘Voor je Buurt’ werd in 2013 gelanceerd en binnen Kennisland succesvol opgebouwd. Crowdfunding bleek toen een succesvol middel te zijn in de culturele sector. Om crowdfunding en campagne voeren ook aan te kunnen bieden aan iedereen met een maatschappelijk idee, is het pilotproject Voor je Buurt gestart. Deze pilot bleek een succes, vele succesvolle crowdfundingcampagnes voor maatschappelijke initiatieven werden gevoerd op het platform.

Ga direct naar