Uitgelicht: Voor je Buurt 

Over Voor je Buurt

De website Voor je Buurt is ontworpen voor crowdfunding van projecten die plaatsvinden in je buurt. Het gaat dus om projecten met een lokale uitstraling, waarbij ‘community’ hoog in het vaandel staat. Het is daarom ook een geschikt platform voor community art. Voor je Buurt is een ANBI stichting. Het initiatief van Voor je Buurt kwam van Netwerk Democratie en Kennisland en werd mogelijk gemaakt door steun van het vfonds, stichting DOEN en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Hoe werkt het?

Als je een project voor je buurt hebt kan je het formulier op de website invullen. Iemand van Voor je Buurt neemt dan contact met je op. Je schrijft vervolgens een pitch en levert beeldmateriaal aan (een foto of filmpje). Voor je Buurt maakt dan een pagina aan voor je project en je kan starten met werven. Je betaalt geen startkosten. Op het moment dat je je streefbedrag ophaalt (of meer) rekent Voor je Buurt 5% over het totaal opgehaalde bedrag. Haal je minder dan 80% op dan wordt het geld teruggestort aan de donateurs. Tussen de 80% en 99% mag je een aangepast plan voorleggen aan je donateurs en geef je hen de keuze je project te blijven steunen of hun donatie terug te trekken.

Tip van Voor je Buurt:

Wil je zo veel mogelijk mensen met je crowdfunding actie bereiken? Betrek dan anderen bij je initiatief! Dit doe je bijvoorbeeld door ambassadeurs (met invloed) te zoeken. Laat daarnaast mensen actief meedenken en helpen (geef ook dingen uit handen) en weet wie en waar je doelgroep is (wie hebben er belang bij je project?)

Ga naar de website van Voor je Buurt!

Ga terug naar het overzicht