Uitgelicht: Tilburg voor Cultuur

Over Tilburg voor Cultuur

De crowdfunding website Tilburg voor Cultuur is, zoals de naam al verraadt, een site waarop je voor je Tilburgse culturele project kan crowdfunden. Het gaat dan om een breed scala aan projecten, van amateur tot professioneel en binnen alle disciplines. Bijzonder aan deze site is dat het een initiatief is van Cultuurfonds Tilburg (een samenwerkingsverband tussen Tilburgse ondernemers en de gemeente Tilburg). Hierdoor zijn er geen kosten verbonden aan het crowdfunden via deze webite. Ook kan het zelfs in uitzonderlijke gevallen voorkomen dat het Cultuurfonds besluit om een project dat niet geschikt is voor crowdfunding zelf te ondersteunen. Het is wel zo dat er vooraf een selectie plaatsvindt van projecten die via de site mogen crowdfunden. Een commissie van deskundigen beoordeelt de projecten op:

  1. Artistieke kwaliteit en relatie met Tilburg
  2. Publieksbereik
  3. Financïele haalbaarheid
  4. Geschiktheid crowdfunding

Hoe werkt het?

Om je project aan te melden moet je het aanmeldingsformulier op de site invullen. In dit formulier zet je een korte omschrijving van je project, een begroting, verklaar je het belang van je project voor Tilburg en vertel je hoe je gaat crowdfunden. Je kan vooraf toetsen of je project klaar is voor aanmelding door de test op de website te maken. Vervolgens mail je de aanvraag naar Tilburg voor Cultuur en wordt deze beoordeeld door de commissie. Wordt je project goedgekeurd dan mag je je eigen projectpagina gaan vormgeven en kan je starten met crowdfunden.

Tip van Tilburg voor Cultuur:

Houd je promotiefilmpje simpel. Het hoeft geen technisch hoogstandje te zijn. Je moet de kijker aanspreken op het gevoel (de gunfactor). Hij of zij moet geïnspireerd raken door jouw enthousiasme, motivatie en verhaal en met jou mee willen doen om je project te verwezenlijken.

Ga hier naar de website van Tilburg voor Cultuur!

Ga terug naar het overzicht

Cultureel Avonturiers