Subsidieregeling Cultuurregio Noord-Limburg

DEADLINE

31 december 2023

Ben je  cultuurmaker of betrokken bij een culturele instelling in de Cultuurregio Noord-Limburg? Dan komje mogelijk in aanmerking voor de Subsidieregeling Cultuurregio Noord-Limburg.
 • Organisatie

  De subsidieregeling is een initiatief van de Cultuurregio Noord-Limburg. Dit is een samenwerking van de gemeenten Beesel, Bergen, Echt-Susteren, Gennep, Leudal, Horst aan de Maas, Maasgouw, Nederweert, Peel en Maas, Roermond, Venlo, Venray en Weert. De regeling wordt ondersteund door de Provincie Limburg.

 • Voor wie?

  De subsidie wordt verleend aan verenigingen of stichtingen die statutair zijn gevestigd in de Cultuurregio, zonder winstoogmerk. Zelfstandige makers kunnen een aanvraag doen in samenwerking met een vereniging of stichting zonder winstoogmerk.

 • Waarvoor?

  • Vergroten zichtbaarheid
   Met zichtbaarheid wordt bedoeld dat de lokale cultuur, zowel euregionaal als landelijk beter zichtbaar moet gaan worden, van professional tot amateur de culturele identiteit van de cultuurregio uitstralen.
  • Bevorderen talentontwikkeling
   Bij het bevorderen van talentontwikkeling gaat het om twee zaken:
   1) het door cultuureducatie de individuele cultuurmaker ondersteunen zich te bekwamen in zijn/haar talent en
   2) om organisaties te helpen hun presentatiefunctie te versterken.
  • Vruchtbaar productieklimaat
   Met productieklimaat wordt gestreefd naar het ondersteunen van innovatieve producties, kennisdeling en samenwerkingen tussen cultuurmakers.