Startsubsidie Voor Individuele Scenaristen, Regisseurs of Producenten Nederlands Filmfonds

DEADLINE

3 oktober 2022 17.00

De startsubsidie moet worden besteed aan de research en de eerste ontwikkelingsfase van een verder uit te werken filmidee voor een ‘oorspronkelijke’ speelfilm, (korte of lange) animatiefilm, korte of lange documentaire, korte film, onderzoek & experiment productie of high-end drama-, documentaire- of animatieserie (dus geen remake, sequel, boekverfilming, enz.) die niet eerder is ingediend bij het Fonds.

 • Organisatie

  Nederlands Filmfonds

 • Voor wie?

  Individuele scenaristen, regisseurs of producenten:

  • met minimaal 1 eerdere speelfilm, (korte of lange) animatiefilm, korte of lange documentaire, korte film, onderzoek & experiment productie of high end drama-, documentaire- of animatieserie speelfilm, op zijn/haar naam als regisseur of scenarist of producent, die in Nederland is uitgebracht (bioscoopuitbreng of op televisie) dan wel is geselecteerd voor een internationaal filmfestival of platform (zie Lijst 1, Hoofdstuk 7, Financieel & Productioneel Protocol*).

  Scenaristen, regisseurs of producenten zijn als zelfstandig filmprofessional of vanuit de eigen rechtspersoon werkzaam binnen de onafhankelijke filmsector.

  Zij kunnen individueel aanvragen maar ook als team en/of in combinatie met head(s) of department. Dien je een aanvraag in in teamverband, dan gelden de bovengenoemde ingangseisen voor de hoofdaanvrager. Producenten vragen individueel aan, niet met een productiemaatschappij.

 • Bijdrage

  • € 5.000 per geselecteerd filmidee van één aanvrager; òf
  • € 7.500 per geselecteerd filmidee in teamverband.

  Voor deze regeling geldt een subsidieplafond van € 250.000 voor de eerste aanvraagronde en € 350.000 voor de tweede aanvraagronde dit najaar waarbij in de tweede ronde ook afgestudeerden een aanvraag kunnen doen.

  De bijdrage voor Research & Development staat los van de reguliere ontwikkelingsbijdragen die het Fonds verstrekt en zal dus bij een eventuele verdere aanvraag voor het project bij het Fonds niet in mindering worden gebracht op het totaal aan te vragen ontwikkelbedrag.