Nominaties voor The Next! bekend gemaakt

* UPDATE 29 juni 2020 *

De genomineerden zijn bekend gemaakt. Het panel, onder leiding van Hanneke Groenteman, is zeer onder de indruk van de kwaliteit van de creatieve voorstellen en van de veerkracht van de genomineerden om de plannen in deze roerige tijden voor de culturele sector tot uitvoering te brengen.

De genomineerden zijn in willkeurige volgorde:

 • Ach Mijn Wederhelft van Gavin-Viano Fabri
 • Nietzsche in Irak van Akram Assam/Stichting Vrolijke Wetenschap
 • Who Cares? van Moha

Via de social mediakanalen van DNA Next!, de initiator van The Next!, worden de genomineerden en hun plannen in de komende weken aan het publiek voorgesteld.

De uitreiking van The Next! vindt 25 augustus van 15:30 tot 18:30 plaats in de Expozaal van de Tolhuistuin in Amsterdam.

Oorspronkelijk bericht:

Als podiumkunstenaar bezig met diversiteit en inclusiviteit? Schrijf je in voor The Next!

Jaarlijks reikt DNA Next! The Next!, een bedrag van maximaal 25.000 euro, uit aan een maker of groep die een voorstelling belooft te maken waarin de missie van DNA Next! maximaal wordt uitgedragen. DNA Next! zoekt naar makers in de podiumkunsten die het verschil kunnen maken. Diversiteit en inclusiviteit in de meest brede zin zijn daarbij het uitgangspunt.

DEADLINE

1 december 2019

 • Organisatie

  DNA Next! (DNA Next! is ontstaan uit De Nieuw Amsterdam (DNA), het in 1986 opgerichte gezelschap dat voorstellingen maakte over onze diverse wereld.)

 • Waar?

  Nederland

 • Voor wie?

  Elke stichting of natuurlijk persoon in Nederland komt in aanmerking voor The Next!
  The Next! is een prijs voor de podiumkunsten. Daaronder wordt verstaan: muziek, muziektheater, theater en dans, te combineren in een veelheid aan genres, vormen en cross-overs

 • Hoeveel aanvragen?

  De stimuleringsprijs is een maximumbedrag van 25.000 euro. Dit houdt in dat er ook een ander bedrag kan worden toegekend of meerdere winnaars kunnen zijn.