Rupert Residentie Programma 2023

DEADLINE – 15 juni 2023, 23:59, EEST

Rupert roept lokale en internationale kunstenaars en denkers (kunstenaars, schrijvers, curatoren, onderzoekers, managers en academici) op ​​die bereid zijn om in 2024 (januari-december) van 1 tot 3 maanden in Vilnius te wonen en te werken (januari-december) en individuele of samenwerkingsprojecten, reflecties en onderzoek te ondernemen, terwijl ze zich onderdompelen in het hedendaagse kunstveld van de regio.

  • Organisatie

    Rupert ligt in de pittoreske omgeving van Valakampiai in Vilnius en op slechts korte afstand van het levendige stadscentrum, aan een van de kleine stranden van de rivier de Neris, omgeven door vredige velden en een bos. Drie residentiestudio’s bevinden zich in het ‘Tech Arts’-gebouw, ontworpen door de bekroonde Litouwse architect Audrius Ambrasas.

  • Wat?

    Aspirant-bewoners worden uitgenodigd om een ​​project te presenteren waar ze tijdens de residency aan gaan werken. Dit hoeft geen project te zijn dat speciaal voor Rupert is gemaakt. U kunt aan uw gekozen onderwerp werken met uw favoriete middelen of uw creatieve praktijk voortzetten. Aanvragers worden echter aangemoedigd om aan te geven of hun beoogde voorstel meer op onderzoek is gebaseerd of gericht is op een op productie gebaseerd project waarvoor bepaalde materialen nodig zijn.