Voor ontwerpers, makers, collectieven, platforms en culturele organisaties gevestigd in Nederland die ontwerp willen inzetten voor meer veerkrachtige gemeenschappen, inclusieve steden en rechtvaardigde samenlevingen in Afrika.

 • Organisatie

  Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

 • Voor wie?

  Voorstellen kunnen worden ingediend door professionele ontwerpers (ontwerper, architect, vormgever of maker), beschouwers, platforms, organisaties of collectieven die zich verhouden tot de vakgebieden vormgeving, architectuur of digitale cultuur en die een gelijkwaardige samenwerking aangaan met lokale partijen die ontwerp willen inzetten voor meer veerkrachtige gemeenschappen, inclusieve steden en rechtvaardigde samenlevingen in Afrika. De aanvragende partij moet ingeschreven staan in het Handelsregister van de Nederlandse Kamer van Koophandel of bij een van de Kamers van Koophandel die vallen binnen het Koninkrijk der Nederlanden.

 • Welke projecten?

  Er kan worden aangevraagd voor projecten waarin een gelijkwaardige samenwerking wordt aangegaan met lokale partners in een (of meerdere) van de volgende landen: Benin, Burundi, Ethiopië, Egypte, Ivoorkust, Ghana, Kenia, Marokko, Mozambique, Nigeria, Oeganda, Senegal, Tunesië en Zuid-Afrika.

  Projectvoorstellen kunnen verschillende vormen aannemen, van artistiek of ontwerpend onderzoek tot de implementatie van een interventie, populaire initiatief of programma. Alle vormen van benadering zijn mogelijk, zolang er een verband wordt gelegd met de thematiek van de open oproep en de resultaten publieke toegankelijk worden gemaakt.