Open Oproep Residency Arita 2023 / 2024

DEADLINE

12 september 2022

Voor ontwerpers en kunstenaars die tijdens een werkperiode in Japan onderzoek willen doen op artistiek en technisch gebied en het eigen werk willen ontwikkelen in een intensieve wisselwerking met de betrokken porseleinproducenten in Arita, Japan.

  • Organisatie

    De residency Arita is in samenwerking met Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Mondriaan Fonds opgezet door Creative Residency Arita (CRA), een internationaal artist-in-residenceprogramma van de stad Arita en de prefectuur Saga op Kyushu.

  • Voor wie?

    Deze oproep staat open voor individuele ontwerpers en kunstenaars. Ontwerpers dienen hun aanvraag in bij het Stimuleringsfonds. Kunstenaars kunnen dat doen bij het Mondriaan Fonds. Van de ontwerpers en kunstenaars wordt enige basiskennis van het werken met keramiek en affiniteit met de Japanse context van de residency verwacht.

  • Doel?

    Het doel van de residency is om cross-overs en experiment te stimuleren en nieuwe samenwerkingen tussen Nederlandse ontwerpers en kunstenaars en lokale porseleinproducenten en ambachtslieden te initiëren. Een belangrijk uitgangspunt van deze residency is om speciale technieken te leren binnen de oudste keramische industrie van Japan en deze in het eigen werk toe te passen.