Open Oproep Professionalisering en praktijkverdieping

DEADLINE – 4 oktober 2023

Voor professionals op het gebied van digitale cultuur, vormgeving of architectuur en de cross-overs daartussen die tot een toekomstbestendige eigen praktijk willen komen

 • Organisatie

  Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

 • Voor wie?

  Deze open oproep is bedoeld voor makers en ontwerpers met een eigen praktijk binnen het vakgebied digitale cultuur, vormgeving of architectuur en de cross-overs daartussen. Hiermee bedoelen we onder meer tuin- en landschapsarchitecten, grafisch ontwerpers, game developers, stedenbouwers, productontwerpers, social designers, interieurarchitecten, modeontwerpers, digitale makers, beschouwers, storytellers en makers in veel andere subdisciplines. Ook collectieven kunnen een aanvraag indienen. Voorstellen kunnen worden ingediend door aanvragers die zijn gevestigd in Nederland en minimaal drie jaar een eigen praktijk voeren.

 • Wat?

  Deze open oproep biedt je de mogelijkheid om onderzoek te doen op het gebied van professionalisering en praktijkverdieping en je ontwerppraktijk te verbeteren. Het is van belang dat projectplannen met name inzicht geven in:
  – hoe je nu werkt;
  – je probleemstelling en je doel;
  – je (toekomst)visie;
  – een plan van aanpak.