Open Oproep Bouwen aan talent voor startende makers en ontwerpers

DEADLINE

7 december 2022

Voorr startende ontwerpers en makers binnen de creatieve industrie die met een ervaren ontwerppraktijk willen samenwerken aan een verdiepend onderzoek of experiment.

  • Organisatie

    Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

  • Voor wie?

    Deze open oproep is bedoeld voor startende ontwerpers en makers, die in Nederland gevestigd zijn en maximaal vier jaar werkervaring hebben binnen de disciplines vormgeving, architectuur en digitale cultuur of de cross-overs daartussen. Denk aan landschapsarchitecten, grafisch vormgevers, social designers, modeontwerpers, creative coders, scenografen en vele andere disciplines. Het is niet noodzakelijk om te zijn afgestudeerd aan een relevante ontwerpopleiding. Je kunt je ook in de praktijk professioneel hebben ontwikkeld zonder een opleiding te hebben afgerond.

  • Wat?

    In deze open oproep kunnen startende ontwerpers en makers gericht reageren op een van de voorstellen van ervaren ontwerpers of makers die eerder zijn geselecteerd. Er is keuze uit 22 voorstellen waarin gedurende vier maanden kan worden samengewerkt met een ervaren ontwerppraktijk aan een actuele ontwerpopgave, onderzoeksvraag of experiment. Er mag binnen deze ronde per aanvrager op maximaal één voorstel worden gereageerd.