Open calls voor het New European Bauhaus Festival 2024

DEADLINE – 30 september 2023

Geïnteresseerde organisaties en individuen kunnen hun eigen activiteiten, projecten of satellietevenementen voorstellen voor een van de drie oproepen om in de schijnwerpers te staan ​​van het Festival. De vierde oproep is de oproep voor mediapartners.

  • Organisatie

    In april 2024 organiseert de Europese Commissie de tweede editie van het New European Bauhaus Festival. Het festival vindt plaats van 18-20 april 2024. De kernactiviteiten vinden plaats in bruisend Brussel met boeiende satellietevenementen in de hele Europese Unie en daarbuiten.

  • Wat?

    Het festival brengt mensen uit alle lagen van de bevolking samen om te debatteren en onze toekomst vorm te geven. Een toekomst die duurzaam, inclusief en mooi is. In 2024 staat het festival met de werktitel ‘Resources for all’ in het teken van mogelijke deelthema’s als onderdak en leefomgeving, land en water, mode en menselijk welzijn in het licht van de veranderende omgeving. Deze inclusieve en mensgerichte benadering heeft tot doel individuen te inspireren en te betrekken bij het omarmen van duurzame keuzes en het bevorderen van een diepe band met de New European Bauhaus-beweging.