Open call voor BRUSK Brugge: programmatoren revolutionair art festival

DEADLINE – 16 oktober 2023

De gloednieuwe expohal BRUSK van Musea Brugge wordt hét nieuwe epicentrum voor grensverleggende tentoonstellingen en culturele events met een internationaal aura. Een oase van artistieke energie in het hart van UNESCO-stad Brugge, een gastvrij toevluchtsoord waar iedereen zijn kunsthart kan ophalen.

  • Organisatie

    BRUSK opent zijn nagelnieuwe deuren met een episch kunstenfestival dat zich uitstrekt van 18 oktober 2025 tot 8 mei 2026 (enkel tijdens weekends en vakanties)

  • Voor wie?

    Curatoren en programmatoren van over de hele wereld en uit alle culturele en creatieve domeinen zijn welkom om zich kandidaat te stellen. Ben jij een gedreven, passievolle, visionaire en originele stem? Een programmator met lef, expertise en een eigen cultureel netwerk? Sluit je aan bij de artistieke revolutie van BRUSK.

  • Wat?

    Je lanceert BRUSK in het culturele firmament met een toonaangevend openingsfestival. Samen met je collega-programmatoren en met het talentrijke team van Musea Brugge maak je een programma dat barst van verrassing en energie. Je geeft de wereld een voorproefje van wat deze baanbrekende expohal te bieden heeft. Je bedenkt een creatief en origineel concept en maakt een sterke selectie die technisch en budgettair haalbaar is. Je contacteert kunstenaars, gezelschappen, ontwerpers… en coördineert het volledige proces van A tot Z. Je kan rekenen op productionele ondersteuning vanuit Musea Brugge.