Open call: the sustainable institution

DEADLINE – 2 juni 2023 11:59pm

E-WERK Luckenwalde is verheugd de lancering aan te kondigen van een interdisciplinair artist residency-programma, symposiumreeksen en een digitale toolkit specifiek gericht op institutionele duurzaamheid. Het programma is een oproep tot actie om nieuwe duurzame benaderingen te innoveren en menselijke, economische en ecologische veranderingen in het culturele landschap te stimuleren.

  • Organisatie

    E-werk in samenwerking met LUMA Arles en Rupert centrum voor kunst, residenties en onderwijs.

  • Voor wie?

    Creatieven, waaronder kunstenaars, architecten, ontwerpstudio’s en wetenschappers die geïnteresseerd zijn in het ontwikkelen van materiële of immateriële prototypen voor duurzame tentoonstellingen in de strijd tegen klimaatverandering, zijn welkom om te solliciteren. Drie creatieve beoefenaars zullen door de jury worden geselecteerd om een ​​prototype te ontwikkelen voor het verduurzamen van tentoonstellingen.

  • Wat?

    De subsidie ​​van 20.000 EUR is bedoeld om ondersteuning te bieden bij het onderzoek naar en de ontwikkeling van een prototype, model of idee van een concept of proces voor het duurzaam en maken van tentoonstellingen.