Open call BODYTALK voor beeldend kunstenaars

DEADLINE

vóór 1 december 2022

Beeldende kunstenaars gezocht voor samenstellen expositie. De expositie wordt geopend op 16 september 2023 in het museum Hedendaagse Kunst De Domijnen in Sittard en zal duren tot 26 november 2023.

 • Organisatie

  Voor de nieuwe expositie van De Salon Sittard-Geleen in samenwerking met het museum Hedendaagse Kunst De Domijnen in Sittard. Het thema van deze nieuwe Salon is “bodytalk”.

 • Voor wie?

  Professionele kunstenaars

 • Wat?

  Met je lichaam kun je laten zien wie je bent, of wie je zou kunnen of willen zijn. Je kunt je lichaam aanpassen, veranderen, aankleden of beschilderen, maar je kunt het ook expressie geven door mimiek, houding, gebaar en uitstraling. We zenden allemaal voortdurend boodschappen uit met ons lichaam.

  Het lichaam, in al zijn verschijningsvormen, kan onderwerp zijn voor een beeldende verwerking. Het lichaam spreekt. “Bodytalk” is beeldtaal. In de kunst wordt al vanouds het lichaam als hoofdthema gezien.

  De curatoren Arjen van Prooijen en Marjo Boesten willen benadrukken dat alle mogelijke beeldende disciplines in aanmerking komen om de tentoonstelling vorm te geven. We streven naar een afwisselende tentoonstelling met naast tweedimensionaal en driedimensionaal werk ook inzendingen in film, multimediatechniek, performance, bodypainting, tattoos en maskerades.