Nieuwkomers gezocht voor deelname FATE #2 van ZID Theater Amsterdam

“Met FATE #2 willen we ervoor zorgen dat creatieve jongeren met een vluchtelingen of migranten achtergrond en ambitie om een carrière op te bouwen in de kunstensector, gelijkwaardig deel kunnen nemen aan de professionele kunst- en cultuursector. Dat kan zijn als acteur, danser of maker op het podium of achter de schermen (techniek, organisatie, video en film).”

 • Organisatie

  ZID Theater uit Amsterdam

 • Voor wie?

  Creatieve nieuwkomers, migranten en statushouders tussen de 18 en 35 jaar met ambities in de culturele sector en kunstvakonderwijs, zowel op het podium als achter de schermen.

 • Wat is het?

  Het project zorgt ervoor dat jongeren zich kunnen oriënteren op deelname aan de professionele kunst- en cultuursector in Nederland. Dit betreft zowel op het podium, in verschillende kunstdisciplines zoals theater, film, muziek, dans etc., als achter de schermen en binnen culturele organisaties.

  Het project bestaat uit drie onderdelen:

  1. In de periode november 2022 – december 2022 zullen de deelnemers een lessenreeks krijgen waarin de focus ligt op het ontwikkelen van de vaktechnische vaardigheden en de persoonlijke ontwikkeling.
  2. In de periode van december 2022 – mei 2023 is de productiefase, waarin een eigen theatervoorstelling wordt ontwikkelen, inclusief nationale tour.
  3. In de laatste periode worden de deelnemers ondersteund bij het ontwikkelen van een netwerk binnen de Nederlandse en internationale cultuursector.