Nieuw geluid

DEADLINE – woensdag 31 mei 2023, vóór 10:00 ’s

Met dit talentontwikkelingstraject wil deBuren investeren in de ondersteuning van toonaangevende stemmen: beginnende schrijvers, sprekers en denkers met inzichten die nodig zijn om de wereld van morgen te begrijpen.

 • Organisatie

  De buren

 • Voor wie?

  De kandidaat schrijft en spreekt in het Nederlands en is op 1 september 2023 minstens 18 jaar.

 • Wat?

  Naast het volgen van masterclasses en redactiebezoeken werk je aan eigen materiaal, in de vorm van geschreven of gesproken teksten. Je neemt ook deel aan een afsluitend podiumevent.

 • De Opdracht

  Als toekomstige spraakmaker heb je vast een uitgesproken mening over bepaalde onderwerpen. Vertel ons welk thema je nauw aan het hart ligt, en waarbij je over de nodige expertise beschikt, in een onderbouwd opiniestuk of overtuigend pleidooi.

  We vragen je aan de slag te gaan met dit thema in een geschreven tekst, video of audiostuk waarin jij je argumenten helder op tafel legt. Overtuig de lezer of luisteraar met een goed gekozen en scherp verwoorde redenering en sluit af met een vurig pleidooi.

  Maak de jury nieuwsgierig en overtuig hen ervan dat je met weinig woorden en veel persoonlijkheid een eigen draai aan deze opdracht kunt geven.