MediaFutures Open Call Challenge 2022

DEADLINE

30 augustus 2022 10:00 (AM) CEST

Ben je een startup of een artiest uit het mediaveld en werk je met data? Is je ambitie om gegevensverkenning zowel vermakelijk als informatief te maken?
Stel je je vragen bij de impact van data en technologie op mens en maatschappij? Dan is deze open call iets voor jou.

 • Organisatie

  Het MediaFutures-project brengt tien partners uit zes Europese landen (België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het VK) samen met multidisciplinaire en complementaire expertise en een erkende staat van dienst in de respectieve expertisedomeinen en in interdisciplinaire samenwerking.

 • Voor wie?

  Voor start-ups en artiesten

 • Welke projecten en criteria?

  Aanvragen die nieuwe benaderingen bieden om ondervertegenwoordigde groepen en hun publieke vertegenwoordiging te ondersteunen, zoals: vluchtelingen, etnische minderheden, de LGBTQ+-gemeenschap, mensen met een handicap; of lage-middeninkomenslanden.

  Om de levensvatbaarheid van het project aan te tonen, moeten aanvragers een duidelijk overzicht hebben van de gegevens die ze nodig hebben, inclusief haalbare strategieën om binnen het tijdsbestek van het zes maanden durende MediaFutures-ondersteuningsprogramma toegang te krijgen tot deze gegevens, zowel technisch als juridisch. Aanvragers moeten ook beschrijven hoe ze de gegevens zullen gebruiken en welke technologieën of hulpmiddelen daarbij nodig zijn om te voldoen aan de verwachte resultaten die in de challenge worden vermeld.