Uitgelicht: Indiegogo

Over Indiegogo

Indiegogo is een internationaal crowdfunding platform, waarop je ook met je Nederlandse project kan staan. Het platform is in 2007 opgericht voor de filmindustrie en staat sinds 2009 open voor allerlei projecten (ook commerciële). Indiegogo werkt met algoritmen om een zo succesvol mogelijke Social Media campagne op te zetten voor je project. Er is een klantencentrum (het ‘custumor happiness team’ genoemd) dat je kan helpen met het opzetten van je campagne.

Hoe werkt het?

Iedereen kan zich aanmelden via de website en er vindt geen selectie plaats. Indiegogo kent geen starttarief. Er zijn twee opties van geld inzamelen. De eerste is ‘flexible funding’. Dan draag je 4% van je opbrengst af wanneer je je doelt hebt behaald. Als je je doel niet hebt behaald draag je 9% van het opgehaalde bedrag af.  Dat betekent dat je ook bij het niet behalen van je starttarief de opbrengsten mag houden. Je kan ook kiezen voor ‘fixed funding’: dan wordt het geld wel teruggestort aan de donateurs wanneer je je doel niet behaalt. Ook bij fixed funding draag je 4% van het behaalde bedrag af. Daarnaast betaal bij allebei de opties je 3% transactiekosten en voor projecten buiten de Verenigde Staten nog eens 25$ ‘wire fee’.

Tip van Indiegogo!

Zorg ervoor dat je ‘deelbare content’ hebt, oftewel tekst of beeldmateriaal dat mensen graag willen delen. Een bijzonder filmpje, een grappige tekst, als je iets bijzonders hebt hoef je mensen niet eens te vragen het te delen en vergroot je snel je groep van potentiële donateurs.

Ga hier naar de website van Indiegogo!

Ga terug naar het overzicht

Cultureel Avonturiers