Geef een jaar Cultureel Avonturiers kado!

Een kunst- en cultuurproject opstarten is een complex proces. Je moet veel ballen tegelijk in de lucht houden. Je ontwikkelt een concept, schrijft een projectplan, stelt een begroting op, zoekt naar fondsen die je project kunnen ondersteunen, start een samenwerking met partners en ondertussen zie je de deadlines die je moet halen met rasse schreden naderen.

Met platform Cultureel Avonturiers proberen we dit avontuur gemakkelijker en overzichtelijker te maken door de benodigde kennis, kunde en kansen die het slagen van een project vergroten, dichtbij onze leden te brengen.

WAT BIEDEN WE ?

  • Een fondsenoverzicht afgestemd op de praktijk van het (project)fondsenwerven voor kunst en cultuur.
  • Een wekelijkse update van open calls, kunstprijzen, residenties en sectornieuws die een project en de persoonlijke ontwikkeling van de kunstenaar verrijken.
  • Een reeks van 8 terugkerende online workshops die het hele proces van projectfondsenwerven bespreken. Van hoe de keuze voor fondsenwerven van invloed is op de ontwikkeling van je kunstenaarschap, via de afwegingen die je maakt in het balanceren van je financieringsmix, tot tools om een marketingplan te schrijven, naar hoe je een degelijke projectbegroting opstelt.
  • Deadlines van de fondsen in je inbox.
  • Onze FAQ (project)fondsenwerving
  • En nog veel meer…

VOOR WIE?
Om dit voor zo veel mogelijk mensen en organisaties beschikbaar te maken, zijn we op zoek naar culturele instellingen, fondsen, belangenorganisaties en overheden die een cultureel avonturiers jaarabonnement kado willen doen aan mensen en organisaties in hun netwerk.

HOE WERKT HET?
Als organisatie kun je bij ons kortingscodes kopen om voor een jaar het abonnement kado te doen in je netwerk. Hoe meer abonnementen je kado doet, hoe meer collectiviteitskorting je krijgt. Zo maken we fondsenwerven voor kunst en cultuur makkelijk voor iedereen!

Interesse? Laat het ons weten via: info@cultureel-avonturiers.nl of stuur een berichtje via ons contactformulier

Ik ben pas sinds kort lid van cultureel avonturiers, maar echt fan, omdat jullie platform zoveel concrete informatie biedt. Dus top en complimenten dat je dit initiatief hebt opgestart!

“Ik wilde jullie even mailen omdat ik dankzij jullie website begonnen ben aan de fondsenwerving voor een droomproject dat al langer in de steigers stond: Een kameropera rondom de figuur Alma Mahler. Ik kreeg net het goede nieuws dat het Cultuurfonds de aanvraag heeft goedgekeurd en het project met het volle bedrag honoreert: 15.000 €. Dit is mij nog nooit gelukt, en na een afzegging van een kleiner fonds is dit een enorme opsteker. Ik ga met dit goede nieuws nu de aanvraag voor het FPK en AFK updaten. Ik schrijf jullie omdat het mij zonder jullie website, tips en fondsengids niet was gelukt. Dank hiervoor!”

Ik ben erg enthousiast over C-A!

“Echt te gek wat je/jullie allemaal organiseren aan workshops!”

“Ik heb er nu 2 gevolgd en vind ze leerzaam, graag meld ik me ook aan voor deze workshop.”

“Dank je wel voor de workshop zojuist. Duidelijk en zeer informatief.”

“Ik doe graag weer mee op 15 september!”

“Dank voor de supergoede workshop! Ik heb er veel van opgestoken en de presentatie zelf/roadmap is een handige tool om erbij te hebben. Knap hoe jullie zoveel waarde in een uurtje kunnen overbrengen :)”

“Ook de workshop ‘Begroting’ gisteren was leerzaam en aangenaam om mee te maken. Graag wil ik ook de workshops ‘dekkingsplan’ en ‘marketingplan’, op respectievelijk 17 februari en 17 maart meemaken. Dan ben ik een beetje gewapend voor de aanvragen die ik rondom die tijd zal maken.”

“Ik wil jullie bedanken voor de workshops van vandaag. Het was echt leerzaam en goed verteld!”

“Veel dank voor de heldere uitleg. Wat ontzettend fijn om zo snel en compact weer even bijgepraat te worden.”

“De workshop was weer een feestje. Dank ook voor de tips. Tot mogelijk de volgende.”

“Ik heb vorige week een subsidieaanvraag ingediend en voor het communicatieplan jouw stappenplan gevolgd. Wat was ik aangenaam verrast over mijn eigen creativiteit!”