Uitgelicht: CineCrowd

Over CineCrowd

CineCrowd is een crowdfunding platform speciaal voor films. Net als bij veel andere crowdfunding websites sta je bij CineCrowd ook met een eigen pagina op de site en kunnen mensen direct online doneren. Nu speelt je promotiefilm (teaser) natuurlijk nog een grotere rol en schrijf je slechts een kort begeleidend tekstje bij je teaser. Ook bij CineCrowd is een bijzondere tegenprestatie (reward) een belangrijk onderdeel van je crowdfunding. CineCrowd begeleidt de filmmakers intensief tijdens het crowdfunding proces.CineCrowd is een stichting zonder winstoogmerk (een ANBI stichting).

Hoe werkt het?

Je kan je project aanmelden via de website. CineCrowd selecteert vervolgens je project wel of niet op basis van wat ze ‘crowdfundability’ noemen. Ze beoordelen je project niet inhoudelijk, maar kijken naar een realistisch budget, de crowdfundability (bijzondere rewards, hoe ga je crowdfunden en is het project actueel, bijzonder of persoonlijk) en of je project het aanbod van CineCrowd verbreedt. Wordt je uitgekozen dan krijg je een pagina op de website. Je hoeft geen startbedrag te betalen, maar CineCrowd rekent wel 10% van je opgehaalde bedrag, mits je je streefbedrag bij elkaar gekregen hebt. Haal je je streefbedrag niet binnen de deadline dan wordt het geld teruggestort naar de donateurs en maak jij verder geen kosten.

Tip van CineCrowd!

Uit ervaring blijkt dat een deadline van 40 dagen nadat je start met crowdfunden goed werkt. Zo heb je voldoende tijd om je project onder de aandacht te brengen, maar stop je voordat de aandacht na 1,5 maand verslapt.

Ga hier naar de website van CineCrowd!

Ga terug naar het overzicht

Cultureel Avonturiers