Breaking news!

Beste leden (en nog niet leden),

Inmiddels alweer zo’n acht jaar geleden (wat vliegt de tijd) begonnen we Platform Cultureel Avonturiers met een duidelijk idee; zo veel mogelijk culturele organisaties, kunstenaars, creatieven en andere avonturiers toegang geven tot de informatie, kennis en kunde die nodig is om je artistieke ambities mogelijk te maken.

We richten ons daarbij op organisaties en individuen die een duwtje in de rug kunnen gebruiken. Daarbij nemen we de hindernissen weg waar we zelf meerdere malen tegenop gebotst zijn (au!). Cultureel ondernemen is toch vaak jezelf aan je broekspijpen uit het moeras omhoog trekken. Je begint met niets – en voordat je je in het meerjarensubsidiecircuit naar binnen hebt gevochten – heb je jezelf al meermaals als echte doe-het-zelver moeten bewijzen.

CROWDSOURCING
Onze gedachte was: we willen als platform geen subsidies of giften ontvangen, maar het platform ‘crowdsourcen’ door aan iedereen een bijdrage te vragen voor toegang tot de kennis en kunde die we bieden. Zo eten we zelf niet mee uit de subsidiepotjes, maar maken we de afstand tot die potjes voor veel mensen en organisaties wel kleiner. Dat is inmiddels gelukt!

We zijn heel blij dat zo veel mensen hun weg naar ons hebben gevonden. Dit biedt mogelijkheden voor de toekomst, zoals:

  • De uitbreiding van ons workshopaanbod. In september is er weer een gloednieuwe!
  • Het aanbieden van een fondsenwervingsplan met korting voor onze leden. (hierover later meer)
  • Het opzetten van een pilot voor een maandelijks spreekuur (ook hierover ontvangen jullie binnenkort bericht).
  • Verdere ontwikkeling van onze informatievoorziening op het platform en uitbreiding van de digitale mogelijkheden. (Meer hierover in de volgende nieuwsbrief!)
  • De uitbreiding van ons team en daarmee het binnenhalen van nog meer expertise. 

Door al deze ontwikkelingen stijgen voor ons ook de kosten. Willen we ons aanbod nog completer maken, dan zullen we ook iets aan het abonnementsgeld moeten doen.

We verhogen daarom het tarief van het jaarabonnement per 1 oktober 2022:

  • Voor personen naar 120 euro (incl. BTW) en;
  • Voor organisaties naar 240 euro (incl. BTW).

MAAR LET OP! Ben je al lid? Dan heb je mazzel. We waarderen jullie steun in de eerste uren, weken, maanden en jaren van ons bestaan enorm en zullen het abonnementsgeld voor bestaande leden niet wijzigen. Je blijft dus ook bij een verlenging lid voor de oude prijs.  LET OP: Als je je abonnement stopzet, wordt bij het opnieuw activeren wel de nieuwe prijs gerekend.