Aanmelding Werkperiode De Ateliers Amsterdam Geopend

DEADLINE

1 maart 2023 23:59 CET

De Ateliers is een kunstenaarsinstituut dat zich richt op kunstenaars aan het begin van hun professionele praktijk. Het biedt een begeleidingsprogramma van 20 maanden dat is afgestemd op de behoeften van zeer gemotiveerde kunstenaars die hun artistieke basis willen versterken, hun ideeën willen ontwikkelen en hun praktijk willen verdiepen in een geconcentreerde, kritische omgeving temidden van collega-kunstenaars van over de hele wereld.

  • Organisatie

    Het stipendium wordt gefinancierd door het Ateliers Support Fonds en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. 

  • Voor wie?

    Hoewel er geen leeftijdsgrens is voor aanvragen, is onze ervaring dat de meeste aanvragers jonger zijn dan 28 jaar. Beheersing van het Engels is vereist. Een voltooide kunstopleiding is niet vereist. Alle aanvragen worden beoordeeld door het begeleidersteam van De Ateliers, en beoordeeld aan de hand van criteria als ontwikkelingspotentieel, artistieke urgentie en interesse in de visuele / materiële / formele mogelijkheden van de kunstpraktijk in een ateliercontext.

  • Werkperiode

    1 januari 2024 – 31 augustus 2025